Colaborarea Liceului de Arte ”Sigismund Toduță” din Deva cu Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva, continuă pentru cel de-al treilea an prin participarea elevilor noștri din clasele a IX-a Arte Plastice, secția Ceramică și a XI-a Arte Plastice, secția Ceramică, la Școala de Vară de Restaurare Ceramică. Aceștia învață timp de o săptămână, în laboratoarele muzeului, împreună cu personalul specializat al al instituției tainele restaurării obiectului ceramic.
Periada de desfasurare este intre 5 si 11 iunie 2018.
Foto: Ioana Popițiu




Centralizator rezultate Vioara-FINAL
Centralizator rezultate Corzi grave-FINAL
Centralizator rezultate Canto clasic-FINAL
Inscrieri la probele de aptitudini pentru clasa a IX-a (muzica, arte plastice si arhitectura)
2018
Acte necesare la înscrierea la probele de aptitudini cls.aIX-a 2018-2019
Actul oficial:
ANUNT CONCURS POST SOFER
Având în vedere prevederile Hotărârii Guvernului României nr.286/2011 pentru aprobarea Regulamentului – cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcțiilor contractuale și a criteriilor de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice, modificată și completată prin Hotărârea nr.1027/2014,
Liceul de Arte ,,Sigismund Toduţă” Deva
organizează concurs pentru ocuparea unui post de
ȘOFER MICROBUZ ȘCOLAR
Postul de șofer face parte din categoria personal nedidactic și se încheie contract pe perioadă nedeterminată. Concursul va consta în următoarele probe:
Probă scrisă , 14.05.2018, ora 10,00 , Liceul de Arte ,,Sigismund Toduţă”, cladirea ,,C” ;
Interviu, 15.05.2018, ora 9,00, Liceul de Arte ,,Sigismund Toduţă”, cladirea ,,C’
Probă practică, 16.05.2018, ora 9,00, Liceul de Arte ,,Sigismund Toduţă”, cladirea ,,C”
NOTA: Cladirea ,,C” a unitatii se afla pe str. Titu Maiorescu, nr.30, loc. Deva (fostul liceu ,,Traian”)
Candidații vor depune dosarele de participare la concurs în perioada 19.04.2018 – 03.05.2018, între orele 10,00 – 14, 00, la secretariatul Liceului de Arte ,,Sigismund Toduţă” ,aflat pe str. Ciprian Porumbescu, nr.1, loc. Deva, județul Hunedoara. Informații suplimentare se pot obține de la Secretariatul unității, telefon 0354805607.
An 2018-2019
metodologiei de înscriere Circumscripţia Liceului de Arte
Înscrierea în învățământul primar se face în baza unei Metodologii aprobată de Ministerul Educației.
Astfel copiii, care împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2018 inclusiv, trebuie să fie înscriși în clasa pregătitoare, în conformitate cu Legea Educației.
Copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2018 inclusiv, pot fi înscriși dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare.
Toate unitățile de învățământ au obligația de a oferi informații referitoare la procedura de înscriere a copiilor în învățământul primar indiferent dacă părinții fac parte sau nu din circumscripția respectivă.
Cererea de înscriere online va fi disponibilă pe site-ul www.edu.ro, secțiunea Învățământ primar -> Înscrierea în învățământul primar (precum și pe https://inscriere.edu.ro), începând cu 8 martie 2018. Cererea de înscriere online este doar o facilitate de pre-completare a cererii-tip de înscriere de către solicitanți și nu va elimina obligativitatea prezentării solicitantului la unitatea școlară dorită, cu dosarul de înscriere, în vederea validării cererii-tip de înscriere.
Calendarului de înscriere a copiilor în învățământul primar pentru anul scolar 2018-2019
Descarca:
PROGRAM ÎNSCRIERI
Înscrieri clasa pregătitoare
An școlar 2018-2019
Etapa I : 8 martie – 26 martie 2018
Etapa II : 12 aprilie – 18 aprilie 2018
LUNI-VINERI 8.00-18.00
*Inscrierile se fac prin completarea și depunerea unei cereri tip la secretariatele unității:
CALENDARUL ÎNSCRIERII ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL PRIMAR pentru anul școlar 2018-2019
METODOLOGIE DE ÎNSCRIERE A COPIILOR ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL PRIMAR pentru anul școlar 2018-2019
– str.A.Iancu, nr.21
– str. C.Porumbescu, nr.1
*La înscriere, părinții vor prezenta, în original și copie:
– certificatul de naștere al copilului;
– cărțile de identitate ale părinților;
– hotărârea judecătorească sau orice alt document care atestă calitatea de susținător legal/tutore al copilului;
etapa I
8 martie – 26 martie 2018 – Completarea de către părinți, online sau la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor, a cererilor-tip de înscriere. Validarea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor, zilnic, în intervalul orar 8,00- 20,00 (luni-vineri). Depunerea și validarea cererilor-tip de înscriere de către părinții care solicită înscrierea copiilor la școala specială.
etapa II
12 aprilie – 18 aprilie 2018 – Depunerea cererii-tip de înscriere la secretariatul unității de învățământ aflate pe prima poziție dintre cele trei opțiuni exprimate pentru etapa a doua, de către părinții copiilor care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă. Validarea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învățământ aflată pe prima poziție în opțiunile privind înscrierea copiilor.
Plan de școlarizare 2018-2019
2 clase pregătitoare – învățământ artistic locația Str. Ciprian Porumbescu
-
25 locuri pentru clasa cu învățământ integrat muzică, începând cu clasa I
-
25 locuri pentru clasa cu opțional arte plastice, începând cu clasa I
1 clasa pregătitoare – cultură generală- 25 locuri locația Str. Avram Iancu
Liceul de Arte ,, Sigismund Toduţă “ dispune de o dotare corespunzătoare din punct de vedere material, care constă în: săli de clasă moderne, instrumente muzicale diverse ca: piane, pianine, viori, instrumente de suflat, dar şi ateliere standard pentru desfăşurarea activităţilor specifice artelor plastice, precum şi moderne cabinete de informatică unde se desfăşoară predarea mai multor discipline printre care amintim : proiectare pentru construcţii şi arhitectură , multimedia ( muzică asistată pe calculator ) şi a unor ore de cultură generală.
Dispunem de mai multe clădiri în municipiul Deva în care îşi desfăşoară activitatea educativă toţi cei peste 1200 elevi din ciclurile de învăţământ preşcolar, primar, gimnazial şi liceal, asigurând astfel continuitatea în pregătire de la grădiniţă până la absolvirea liceului. Liceul este încadrat cu un număr de 138 cadre didactice din care 65 de profesori având specialitatea muzică şi 18 profesori având specializarea arte plastice, arhitectură şi design .