Pentru Profesori

Această serie de lecții video este destinată instruirii și asistării profesorilor din cadrul Liceului de Arte ”Sigismund Toduță” din Deva în vederea utilizării cu succes a platformei educaționale achiziționate de instituția noastră. Pachetul Google for Education care însumează Google Classroom și aplicațiile Google specifice G-suite.

_____

1. Cum ne activăm contul de Google creat de instituția noastră și cum accesăm Google Classroom.

În acest video discutăm despre cum să ne activăm contul realizat de instituția noastră precum și despre cum ne schimbă parola din setări, în cazul în care nu o schimbăm automat în timpul procesului de activare.

_____

2. Cum invităm elevii să acceseze primele noastre cursuri?

Vedem cum realizăm primele cursuri și cum ne invităm elevii să acceseze cursurile folosind adresa de e-mail creată de liceul nostru.

_____

2. Cum realizăm lecții, teme și teste?

Explicație completă despre cum ne organizăm activitatea de curs, cum realizăm primele lecții, ce putem încărca în lecții și cum realizăm teme și teste pentru a lucra cu elevii.

_____

4. Cum putem să corectăm temele și testele?

Vedem ce se întâmplă atunci când elevul ne returnează o temă sau un test rezolvat și cum putem să-l corectăm direct din Google Classroom dar și cum putem să notăm elevii.

_____

5. Ce este și cum folosim Google Meet?

Discutăm despre ce înseamnă link-ul Meet, cum îl generăm dar și cum să facem orele hibrid la clasă.

_____

6. Ce înseamnă Google Drive și de ce este important?

Spațiul virtual personal și nelimitat destinat fiecărui profesor în parte în care se stochează automat toată activitatea din cadrul platformei Google Classroom dar și în care putem stoca, manual, materiale, lecții și multe altele.