DESCHIDEREA UNUI NOU AN DE LIMBA SI CULTURA CHINEZA

oct.
2015
09

posted by on Noutăţi

deschiderea_orelor_de_chineza_2_sigismund_toduta_deva_06_10_2015

 6 Octombrie 2015 a insemnat pentru Clasa Confucius a Liceului de Arte “S.Toduta “Deva inceputul unui nou an, in care elevii si profesorii dornici sa cunoasca limba si cultura chineza au avut ocazia sa o intalneasca intr-un cadru festiv pe cea care le va calauzi pasii pe acest drum al cunoasterii.

deschiderea_orelor_de_chineza_4_sigismund_toduta_deva_06_10_2015

Inspectorii generali prof. dr. Felea Gheorghe și prof.dr.Maria Stefanie

Momentul a fost marcat totodata de prezenta doamnei inspector general prof.dr.Maria Stefanie, din partea ISJ Hunedoara, de domnul prof.dr.Felea Gheorghe-inspector General Ministerul Invatamantului , de domnul prof.dr.Song Shaofeng din partea Institutului Confucius din Sibiu, domnul prof.univ.dr.ing. Oprean Constantin-presedintele Senatului Universitatii “L.Blaga”Sibiu, de membrii consiliului Director al Clasei Confucius a Liceului de Arte “S.Toduta “ Deva, precum si de alte cadre didactice care impreuna cu elevii au venit sa ia parte la deschiderea oficiala a cursurilor de limba chineza.

Elevii au putut sa vizioneze o scurta prezentare a ceea ce reprezinta China, ca si cultura, simboluri, sa participe activ, la un concurs cu premii, organizat de profesoara de limba chineza, sa discute despre ceea ce inseamna pentru ei China si sa motiveze dorinta de a studia limba acestei tari.

deschiderea_orelor_de_chineza_3_sigismund_toduta_deva_06_10_2015

Prof.univ.dr.ing. Oprean Constantin și prof.dr.Song Shaofeng

deschiderea_orelor_de_chineza_5_sigismund_toduta_deva_06_10_2015 deschiderea_orelor_de_chineza_6_sigismund_toduta_deva_06_10_2015Deschiderea orelor de chineză la Deva – video

Cultura si limba chineza si la Petrosani

In cadrul protocolului semnat intre Institutul Confucius din cadrul ULB Sibiu si Universitatea din Petrosani, pe de o parte, si Clasa Confucius a Liceului de Arte “S.Toduta “Deva si Colegiul Tehnic “D.Leonida” pe de alta parte, a avut loc in data de 7 octombrie 2015,la Petrosani, deschiderea oficiala a cursurilor de limba si cultura chineza. La aceasta actiune a luat parte rectorul Universitatii din Petrosani, domnul conf.univ.dr.ing. Marius Marcu , decanul facultatii de mine conf.dr. ing.Veres I., doamna directoare de la Colegiul Tehnic “D.Leonida”-prof.Rus Gabriela, domnul prof.dr.Song Shaofeng din partea Institutului Confucius din Sibiu, directorul Liceului de Arte “S.Toduta “Deva-prof.Mihut Gheorghe Ioan si membru al Consiliului Director al Clasei Confucius, prof.dr.Mates Adela–membru al consiliului Director al Clasei Confucius, precum si profesoara de limba chineza Dan Cong(Dana, pentru noi) si reprezentanti ai mass-media.

1

Peste 250 de cursanti, ce provin atat din mediul universitat cat si preuniversitar, vor incepe din acest an studierea limbii lui Confucius, elevii provenind atat de la cele doua unitati de invatamant mentionate anterior, precum si de la alte scoli. Un interes foarte mare pentru studiul limbii chineze s-a manifestat in randul eleviilor ce provin de la Colegiul National “M.Eminescu” din Petrosani, aici inregistrandu-se aproape 150 de cursanti. Intr-o atmosfera destinsa, cei prezenti au luat la cunostiinta de primele notiuni de limba chineza, de ceea ce reprezinta China astazi, de bursele ce pot fi obtinute in urma studiului acestei limbi, de importanta cunoasterii a cat mai multor limbi straine.

 2 3

Tags: , , , ,