Corul ”Lira”

Corul ”Lira” este dirijată de prof. Călin Sân și formată din elevii claselor V-VIII de la Liceul de Arte ”Sigismund Toduță” din Deva, secția Muzică.

Corul ,,LIRA''

Elevii din Corul „LIRA” al Liceului de Arte „Sigismund Toduţă” Deva au primit, din partea organizatorilor festivalului de operă în aer liber „Opera Nights”, invitaţia de a participa în cadrul concertului cu lucrarea „Carmina Burana” de Carl Orff (unul dintre concertele din seria celor care fac parte din festivalul Opera Nights). După numeroase repetiţii făcute de la debutul vacanţei de vară, elevii liceului devean, coordonaţi de profesorul Călin Sân, au avut plăcerea şi onoarea de a cânta sub bagheta maestrului Radu Ciorei, în cadrul unui impunător ansamblu vocal-instrumental. Acest ansamblu a reunit Corul şi Orchestra Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” din Constanţa (dirijor Adrian Stanache), Corul Filarmonicii de Stat „Transilvania” din Cluj-Napoca (dirijor Cornel Groza).

rep.Corul LIRA

„Pentru elevii de la <Toduţă> acest concert a constituit o experienţă de neuitat datorită participării lor alături de solişti şi ansambluri profesioniste, care au oferit un cadru de manifestare artistică cu totul  inedit pentru ei. Sonorităţile ample corale şi instrumentale cu care au luat contact au constituit un prilej de trăiri artistice emoţionante, de la primele momente ale repetiţiei generale şi până la finalul concertului. Pregătirea şi prezenţa membrilor corului <LIRA> la acest eveniment cultural important pentru comunitatea noastră locală le-a oferit, de asemenea, ocazia de a cunoaşte şi de a studia una din cele mai importante şi celebre lucrări vocal-simfonice din repertoriul universal, o lecţie <altfel> de istoria muzicii”, susțin reprezentanții Liceului de Arte din Deva. Corul „LIRA” a fost distins în anul școlar care tocmai s-a încheiat cu premiul II la etapa zonală a Olimpiadei Naționale CoraleElevii din Corul „LIRA” al Liceului de Arte „Sigismund Toduţă” Deva au primit, din partea organizatorilor festivalului de operă în aer liber „Opera Nights”, invitaţia de a participa în cadrul concertului cu lucrarea „Carmina Burana” de Carl Orff (unul dintre concertele din seria celor care fac parte din festivalul Opera Nights) care a avut loc în incinta Colegiului Naţional „Decebal” Deva. După numeroase repetiţii făcute de la debutul vacanţei de vară, elevii liceului devean, coordonaţi de profesorul Călin Sân, au avut plăcerea şi onoarea de a cânta sub bagheta maestrului Radu Ciorei, în cadrul unui impunător ansamblu vocal-instrumental. Acest ansamblu a reunit Corul şi Orchestra Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” din Constanţa (dirijor Adrian Stanache), Corul Filarmonicii de Stat „Transilvania” din Cluj-Napoca (dirijor Cornel Groza), Corul de copii al Colegiului Naţional „Decebal” Deva (prof. coordonator Cristina Pascaru). „Pentru elevii de la <Toduţă> acest concert a constituit o experienţă de neuitat datorită participării lor alături de solişti şi ansambluri profesioniste, care au oferit un cadru de manifestare artistică cu totul  inedit pentru ei. Sonorităţile ample corale şi instrumentale cu care au luat contact au constituit un prilej de trăiri artistice emoţionante, de la primele momente ale repetiţiei generale şi până la finalul concertului. Pregătirea şi prezenţa membrilor corului <LIRA> la acest eveniment cultural important pentru comunitatea noastră locală le-a oferit, de asemenea, ocazia de a cunoaşte şi de a studia una din cele mai importante şi celebre lucrări vocal-simfonice din repertoriul universal, o lecţie <altfel> de istoria muzicii”, susțin reprezentanții Liceului de Arte din Deva. Corul „LIRA” a fost distins în anul școlar care tocmai s-a încheiat cu premiul II la etapa zonală a Olimpiadei Naționale Corale